onsdag 4. juni 2008

Sjokolade

Diverse hjemmelaget sjokolade ligger til kjøling. Har selvsagt jukset litt. Utgangspunktet er 70% mørk kokesjokolade som smeltes over vannbad, og fantasien deretter.

Lime-sjokolade
Smeltet sjokolade helles på bakepapir, og raspet limeskall strøs over. Det kan med fordel tas i enda mer limeskall enn vist på bildet, og kanskje også blandes inn i sjokoladen. Denne var fantastisk god og frisk!

Rosépepper-sjokolade
Smeltet sjokolade helles på bakepapir, og rosépepper strøs over. Herlig herlig!

Honning og mandel-sjokolade
Smeltet sjokolade blandes med honning (1 ss honning til 50g sjokolade?). Blanding en helles bakepapir, og mandler strøs over. Sjokoladen kan bli litt mektig, men har en fantastisk honningsmak. Honningen jeg brukte har en veldig kraftig smak, og mengden kunne kanskje vært redusert. Kanskje jeg forsøker å riste mandlene neste gang.

Kaffe-sjokolade
Smeltet sjokolade blandes med hele kaffebønner, og fordeles bakepapir. Denne var god i små biter. Denne sjokoladen bør fordeles i små konfekter slik at det kun er 1 kaffebønne i hver bit. Kunne bli litt mye kaffe, men bortsett fra det nydelig. Kanksje kaffebønnene burde grovkvernes i en morter før de blandes inn?

Chili-sjokolade
Bland finhakket chili med litt smør (1ts smør) og et par ts vann. Varm i mikrobølgeovn. Vannet fordamper raskt, så dette må tilpasses. Bland ren "chilisaft" med smeltet sjokolade til passelig styrke. Chilibitene kan tilsettes om ønskelig. Det er om å gjøre å så mye smak fra chilien uten å tilsette for mye væske - jo mer denne kan kokes ned jo bedre. Hell blandingen på bakepapir. Pynt evt med chili (dette gjør jeg primært for å merke sjokoladen -det er ikke alle som setter pris på en herlig sterk chilismak :) ) FANTASTISK! Perfekt mengde chili.

Ingefær-sjokolade
Gjør som beskrevet under chili-sjokolade, men bytt ut chili med raspet ingefær. I denne sjokoladen har jeg blandet inn en del av den raspede ingefæren. Ingefæren har blitt kokt med vannet, neste gang skal jeg prøve med frisk raspet ingefær i tillegg til ingefær-juicen. Nydelig og sterk.

Kanel-sjokolade
Smeltet sjokolade helles på bakepapir, og kanel strøs over. Helt grei. God sjokolade, men ikke fantastisk spennede.

Ingen kommentarer: