onsdag 15. september 2010

Kyllingkjøttboller

Disse er så raske å lage, og greie å ha i fryseren. Lagde av 800g men neste gang er det bare å kjøre på med 1600g så har jeg 4 middager i en smell. Jeg improviserte basert på det jeg hadde i huset, men benyttet meg av denne oppskriften fra VG som utgangspunkt.

400 g kyllingkjøttdeig
¾ ts salt
2 ss frisk koriander
1 ½ ts malt spisskummen
¼ ts chilipulver
1 fedd revet hvitløk
4 sjalottløk
50 g brød, gjerne daggammelt
1 egg
smør

Ha kyllingkjøttdeig og salt sammen i en matprosessor og kjør deigen sammen til den blir seig.

Tilsett krydder, revet hvitløk og finhakket sjalottløk. Smuldre brødet, tilsett egg og rør alt godt sammen.

Form deigen til små boller og stek dem i litt smør til de er gylne og gjennomstekt.

Server gjerne med en god salat og dipsauser ved siden av.

Tips: Brun gjerne kjøttbollene først og legg dem i en langpanne og stek dem ferdige i ovn på 175 grader i 10 minutter.

Ingen kommentarer: