onsdag 23. september 2009

Bananrundstykker

5 dl Vann
1 pose Tørrgjær
1 ts Kardemomme, malt evt litt kanel
5 banan
2 dl Lettkokte havregryn
4 dl Sammalt hvete grov
12 dl Hvetemel+ +

Bland alle tørre ingredienser, tilsett banan, og deretter vann. Hev deigen (ca 30 min) elt ut rundstykkene og etterhev i ca 30 min.

Stek i ca 12 min på 230 °C

Dette er en modifikasjon av eplerundstykker, og jeg skriver mens jeg baker. Om disse blir gode gjenstår å se. Deigen var veldig seig og "plastelina-aktig". Tror lenger hevetid kan være nyttig...? Og kanskje litt færre bananer....

onsdag 9. september 2009

Focaccia


300 g hvetemel
1 ts salt
¼ pakke tørrgjær eller 25 g fersk gjær
2 dl vann
0,5 dl olivenolje

havsalt
rosmarin
olivenolje

Bland ingrediensene (med unntak av havsalt og rosmarin). Hev i 1 time, elt ut i en liten langpanne. Lag groper i brødet, og strø over havsalt og rosmarin og litt olivenolje. Etterhev i 30 min og stek i 20-25 min på 225 C

Ettertekst: Jeg foretrekker å blande hakket oliven og rosmaring inni deigen, i stedenfor å strø det på toppen.

mandag 7. september 2009

Eplerundstykker

5 dl Melk eller vann
1 pose Tørrgjær
(evt 1 ts Sukke)
(evt 1/2 ts Salt)
1 ts Kardemomme, malt evt litt kanel
4 Eple (skrelt og raspet)
2 dl Lettkokte havregryn
4 dl Sammalt hvete grov
12 dl Hvetemel++

Bland alle tørre ingredienser, tilsett lunken melk/vann og eple. Hev deigen (ca 30 min) elt ut rundstykkene og etterhev i ca 30 min. Gir 24 rundstykker

Stek i ca 12 min på 230 °C

torsdag 3. september 2009

Couscous


Stek gulrøtter, vårløk og ingefær (evt andre ønskede grønnsaker) gylne. Tilsett 1 del couscous og 1 del vann. Krydre med turmeric og cumin. Skvis over sitron.