fredag 30. juli 2010

Ripspai


Fra Det søte liv:

Paibunn:
4 dl hvetemel
2 ss sukker
2 ss vann
1 eggeplomme
150 g smør

Fyll:
300 g friske rips
1 pk jordbærgelé
3 dl vann
3 ss sukker

Bland ingenrediensene til paibunnen (ikke smøret) i en foodprosessor, og bland inn kaldt smør i terninger. Legg i kjøleskap i 30 min.

Bland gele med 3 vann og sukker, og sett til kjøling. Kjevle deretter ut i paiform. Stek paiform i 225 grader i 25-30 min. Når paiformen er kald, og geleen har tjuknet fordeles kalde rips i formen, og gele helles over. Sett raskt i fryser i 30 min. Flytt deretter paien til kjøleskap.

Paibunnen ble litt tjukk, og jeg skulle gjerne hatt den søtere. Må finne en annen paibunnoppskrift, men likte prinsippet med kaken.

Ingen kommentarer: