torsdag 25. august 2011

Hjemmebakte brød

Ingredienser
7 dl grove kornsorter mm (rug, sammalt hvete, solsikkefrø, havrekli, hvetekli, osv)
1 pk tørrgjær
7 dl lunkent vann (evt annen veske - surmelk, melk, mm)
10 dl hvetemel (tilpasses etter behov)

Dette blir ca 2 brød,

Stekes på 150C i 45min

onsdag 24. august 2011

Muffins med feta og oliven

Ingredienser

  • 100 g fetaost
  • 1 dl sorte oliven
  • 50 g smør
  • 4 dl hvetemel
  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • 2 ts bakepulver
  • 0,75 ts salt
  • 4 stk egg
  • 2 dl yoghurt naturell

Fremgangsmåte

(12 stk små eller 6 stk store))


Del osten i små terninger og olivenene i to. Smelt smøret. Bland mel, bakepulver, salt, fetaost og oliven.

Visp sammen egg, smeltet smør og yoghurt.

Rør blandingene sammen. Fyll formene 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i forvarmet ovn på 200 °C i 20 - 25 minutter.
Avkjøl.

søndag 14. august 2011

Ice-mint chocolate cup-cake

Ingredienser
1,5 dl sukker
100 gram smør (rumstemp)
2 egg
1,5 dl mel
1/2 dl kakao
1,5 ts. bakepulver
2 ts. sterk kald kaffe
100 g mørk sjokolade
8 stk after eight

Smelt smør og sjokolade i mikroen, og bland. Visp eggene inn i røren, og derretter sukker. Fortsett med de øvrige ingrediensene. Fordel 1 ss i 8 store muffinsformer og legg en after eight i hver. Legg ytterligere 1 ss røre over dette. Stek på 175 C i 18-20 min.

Smelt 25g sjokolade og 5 after eight med en skvett fløte. Smelt i mikroen. Fordel over muffinsene og dekorer.

Oppskrift fra Passion4Baking

onsdag 10. august 2011

Vanilla-lime Cupcake

Oppskrift fra Passion4baking

1,5 dl sukker
100 gram smør (rumstemp)
4 eggeplommer
2-2,5 dl mel
1,5 ts. bakepulver
2 ts. vanilje sukker
2 stk lime skall, revet
1,5 dl kremfløte

½ å lime (juice)

C i Bland smør og sukker. Tilsett eggeplommer. Tilsett det tørre, og deretter det våte. Stekes i - min.

Mozart chokolate cup-cake

150 g sukker
100 g smør
2, 5 dl mel
1,5 ts. Bakepulver
1,5 dl fløte
1 dl Mozart chocolate cream (likør)
1 ts vanilje sukker

Bland smør og sukker. Tilsett det tørre, deretter det våte. Stekes på 175C i 15-20 min.

Sjokoladekake

Devil’s Food Cake

30 g mørk sjokolade
65 g 100% kakoa
235 ml varmt vann
2 støre egg
2 støre eggeplomme
60 ml Creme Fraise
2 ts. vanilje extraxt
200 g mel
25 g maizena
325 g lys brun sukker
1 ts. natron
1/2 ts. salt
230 g usaltet smør
Bland kakao i vann og sjokolade med kokende vann. La stå til kjøling.
Bland det tørre i en bolle, og miks med romtemperert smør. Bland egg og eggeplommer med creme fraiche, og tilsett denne blandingen til smør og melblandingen. Tilsett deretter sjokolademiksen.

Stekes på 175 C i ca 45 min.

Kaken er kraftig og ikke like egnet til barnebursdag. Fylte med bringebærpure (bringebær og lime), og sjokoladeglasur. Forøvrig mange ingredienser uten den store WOW faktoren. Kan prøve denne neste gang Sjokoladekake.

Philadelphia Lime frosting

200g philadelphia
100g melis
skal og saft av 1/2 lime (eller etter smak)
evt farge

fredag 5. august 2011

Boller

100 g smør, romtemperert
ca. 550 g hvetemel
90 g sukker
½ ts bakepulver
¼ ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemumme
3 ½ dl melk
50 g gjær
(rosiner, sjokoladebiter, vaniljefyll, bringebærfyll, osv etter ønske)

Etterhev bollene i ca. 20 minutter under et klede. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 10-12 minutter.