fredag 30. juli 2010
Ripspai
Fra Det søte liv:
Paibunn:
4 dl hvetemel
2 ss sukker
2 ss vann
1 eggeplomme
150 g smør
Fyll:
300 g friske rips
1 pk jordbærgelé
3 dl vann
3 ss sukker
Bland ingenrediensene til paibunnen (ikke smøret) i en foodprosessor, og bland inn kaldt smør i terninger. Legg i kjøleskap i 30 min.
Bland gele med 3 vann og sukker, og sett til kjøling. Kjevle deretter ut i paiform. Stek paiform i 225 grader i 25-30 min. Når paiformen er kald, og geleen har tjuknet fordeles kalde rips i formen, og gele helles over. Sett raskt i fryser i 30 min. Flytt deretter paien til kjøleskap.
Paibunnen ble litt tjukk, og jeg skulle gjerne hatt den søtere. Må finne en annen paibunnoppskrift, men likte prinsippet med kaken.
Kjernetemperatur
Indrefilet av svin
65 grader
Storfekjøtt biff, indrefilet og ytrefilet
Rød: 55 - 60
Rosa 60 - 65
Gjennomstekt/grå: 70
Røkt svinekam
70 grader
Lammestek og lammelår
70 grader for rosa kjøtt
72 + for gjennomstekt
Reinsdyrkjøtt, reinsdyrstek og reinsdyrfilet
Rosa 65 grader
Gjennomstekt 70 grader
Kalkunfilet
69 grader
Kalkun
70-72 grader
Ribberull
70 grader
Roastbiffen
65 grader
Kylling
70 grader
Entrecôte
60-65 grader
Oksestek
58-60 grader
65 grader
Storfekjøtt biff, indrefilet og ytrefilet
Rød: 55 - 60
Rosa 60 - 65
Gjennomstekt/grå: 70
Røkt svinekam
70 grader
Lammestek og lammelår
70 grader for rosa kjøtt
72 + for gjennomstekt
Reinsdyrkjøtt, reinsdyrstek og reinsdyrfilet
Rosa 65 grader
Gjennomstekt 70 grader
Kalkunfilet
69 grader
Kalkun
70-72 grader
Ribberull
70 grader
Roastbiffen
65 grader
Kylling
70 grader
Entrecôte
60-65 grader
Oksestek
58-60 grader
torsdag 15. juli 2010
Leitz Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels Edition Trine 2009
Varenummer: 51394 Pris 300,-
Bestillingsvare på polet. Endelig klarte vår faste vinmann på polet å anbefale en fantastisk Riesling. Ingen annen Riesling har tidligere falt i smak, men denne var nydelig. Dog litt stiv i pris da våre favoritter likevel er Burgund, men denne kan man fint drikke igjen. Fruktig og tørr, med lang ettersmak.
Produsent: Weing. leitz
Område: Rheingau
Land: Tyskland
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Domaine Romaneaux-Destezet 2007
Michelot Meursault 2007
Varenummer: ?? Pris 223,-
En "rimelig" Meursault vin, og mye vin for pengene. Smaker mer og annerledes enn Michelot Bourgund, men ikke nødvendigvis et bedre kjøp. Begge er fantastisk gode. NB! Ikke lett å få tak i.
Produsent: Michelot
Område: Burgund, Meursault
Land: Frankrike
Laget av: 100 % chardonnay
Alkoholinnhold: 12,8% vol.
Abonner på:
Innlegg (Atom)