søndag 27. juli 2008

Sjokolademoussekake med pasjonsfruktkrem



Sjokoladekake
300g mørk sjokolade
150g smør
6 Egg
50g sukker

Pasjonsfruktkremen
250g Mascarpone
3 ss melis
3-4 ss fløte
3 pasjonsfrukter

- Smelt sjokolade og smør.
- Visp eggeplummene med 2 ss sukker, og bland med den smeltede sjokoladen.
- Visp eggehvitene med resten av sukkeret til stivt, og vend dette inn i sjokoladen. Først 1/3 og deretter resten
- hell i springform (20cm)

Stekes på 180°C (varmluft) i 20 -25 minutter i midten.

La kaken kjøles noen minutter i før den tas ut av formen og kjøles helt ned. Kaken blir litt flytende i midten, og er derfor kanskje best etter noen timer i kjøleskap.

Lag pasjonsfruktkremen ved å blande alle ingrediensene sammen.

Fra James Martin: Sweet

Kyllingwok med ananas


til 2-3 personer

250g kylling
2 smakspaprika
2-3 varløk
1 boks babymais
1 ananas
1 chili
3 cm ingefær
2 poser Blue dragon Wok Sauce chop suey

søndag 13. juli 2008

Kyllingwok


til 2-3 personer

400g kylling
2 smakspaprika
2-3 varløk
 1 boks babymais
5-6 sopp
1 chili
3 cm ingefær
2 poser Blue dragon Wok Sauce chop suey

onsdag 2. juli 2008

GULL!!

Gull i EM! Det er bare å gratulerer Geir Skeie med gull i Bocuse d'Or Europa, og sverige og danmark med pallplassering.

Sommersalat med bringebær


Mmmmm.... Herlig sommersalat til grillmaten.

Rucola
Mango
Avokado
Appelsinfileter
Pinjekjerner
Tomat
Reddik
Babymais (ikke boks)
Bringebær
Urter (koraner, mynte)

tirsdag 1. juli 2008

Kyllingsatay med peanøttsaus


2 ss rød karripasta
2 ss olje
2 dl kokosmelk
1 ts salt
1 ss sukker
4 ss grovt peanøttsmør eller hakkede mandler

Asparges
vårløk
rødløk
Koriander
Lime

Verdens beste vafler

Nå når denne oppskriften  fra sjømannskirken i København er kåret til verdens beste vafler må di jo testes - gleder meg :)

2 egg
1 dl sukker
2 dl skummet kulturmelk
1,5 dl søtmelk
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ts vaniljesukker
0,5 ts kardemomme
125 g smeltet smør