Varenummer: 33115 Pris kr 127,90
Produsent: Feudi di San Gregorio
Område: Campania
Land: Italia
Farge og duft: Klar rosa. Fin søtlig bærduft med litt blomster.
Smak: Bløtt fruktig anslag, veldig god syre, prikker noe, innslag av krydder, veldig god frukt gjennom hele smakskurven, tørr og god finish. (2007)
Vurdering: En usedvanlig fleksibel matvin som også er deilig å kose seg med utover sommerkvelden. Best innen et år. Meget godt kjøp. 88 p (2007) (23.05.08)
Laget av: 100% Aglianico
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
søndag 29. juni 2008
Beste indiske i Oslo
Her har nok Robinson og Fredag forglemt seg litt. Det var ikke krydder i hverdagen, men heller mangel på krydder jeg tenkte etter et besøk ho Mister India. For ikke å dvele ved det negative, så benytter jeg heller anledningen til å fortelle om min favoritt blandt de indiske restaurantene -AGRA. Av alle indiske jeg har vært på er Agra min favoritt - både i inn og utland- jeg har riktignok ikke vært i India, så med et forbehold der:)
Maten kommer inn fresende på jernfat, og smaksløkene løper løpsk bare av lukten. Sausene er kraftfulle og medium har et godt nivå på styrkeskalaen. Jeg liker min mat sterk og god, og på Agra er det muligheter for dette -den er ikke tilpasset den gjennomsnittlige norske gane - og det gleder meg.
Jeg prøver alltid å være åpen for nye plasser, men denne gangen returnerer jeg igjen til Agra!
Maten kommer inn fresende på jernfat, og smaksløkene løper løpsk bare av lukten. Sausene er kraftfulle og medium har et godt nivå på styrkeskalaen. Jeg liker min mat sterk og god, og på Agra er det muligheter for dette -den er ikke tilpasset den gjennomsnittlige norske gane - og det gleder meg.
Jeg prøver alltid å være åpen for nye plasser, men denne gangen returnerer jeg igjen til Agra!
Lequin-Colin Santenay Sous la Roche 2006
Svinesatay med peanøttsaus
Marinering
2 ss rød karripasta
2 ss olje
2 dl kokosmelk
1 ts salt
1 ss sukker
4 ss grovt peanøttsmør eller hakkede mandler
Stek kjøtt med
sukkererter
vårløk
rødløk
Limesjokolade
lørdag 28. juni 2008
Amarula jordbærshake
4 cl Amarul
2 ss vaniljeiskrem
3 frosne jordbær
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør de sammen til en glatt shake. Hell over i et stort martiniglass og pynt med jordbær.
Drinken kan bli litt i mektigste laget, men er god som en kombinasjon av dessert og drink - men det er nok ikke denne jeg slenger sammen hver helg.
Havrecookies
Sætre lanserte lanserte tidligere i år Café Bakeriet som består av to sprø cookies og to myke havrecookies.
Sætre er så snille at de har skrevet oppskriften til hver type på pakken, slik at alle kan bake sine egne!! Og jeg lar meg lett inspirere....Da jeg har tilpasset oppskriften noe håper jeg det er i orden at jeg skriver den her...
175 g hvetemel
200 g havregryn
140 g smør
100 g sukker
2 ss flytende honning
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
200 g sjokolade (hakket)
100 g hasselnøtter (hakket)
1/2 dl vann
Steke på 170C i 10-15 min
Neste runde skal jeg prøve meg med litt andre varianter:
- Baileys (eller kanskje amarula :) )
- Kanel
- Vanilje
mandag 16. juni 2008
Figurer av mat
søndag 15. juni 2008
Sveler
Lagde sveler i helgen. De blir spist så raskt at det ikke rekkes å ta bilde :) Må prøve å ta et bilde i morgen (oppskriften gir en veldig stor porsjon, så den holder i flere dager.)
5 egg
3,5 dl sukker
1 l hvetemel
1 l kulturmelk
1 toppet tsk natron
1 toppet tsk hjortesalt
75 g smeltet margarin
(Huskeliste til meg selv: stille venstrekomfyren på 5 og la "sveleplaten" ligge en stund til rett temp)
Sushi
Hvitvin på handlelisten
Hvitvin til ternigkast 6: Her er det mange å prøve :) Skal løpe på polet og kjøpe. Ingenting er som å sitte under teppet på terrassen en varm sommerkveld ved midnatt og dele en flaske hvitvin med sin kjære og lytte til I'm Yours:)
Lofoten
Tilbrakt lørdagen på Akerbrygge, og benyttet anledningen til å spise lunsj/middag på Lofoten Fiskerestaurant.
Lofoten har alltid fantastisk mat, og denne gangen var intet unntak. Jeg har aldri fått servert en å god og spennende fiskesuppe som den de har her. Havabboren til hovedrett var nydelig, det eneste som kan trekkes litt er oljen som er dandert med de stekte grønnsakene - det kan bli litt i overkant mye, men dette er nok igjen smak og behag og jeg heller mot litt mindre.
Lofoten er perfekt en lørdag i juni med få personer. Generelt er ikke denne restauranten så dyktig i stressede situasjoner når restauranten har et godt belegg, selvom maten likevel alltid er på topp. Lofoten oppleves derfor best som lunsjrestaurant eller tidlig middag og kan da absolutt anbefales!
Lofoten har alltid fantastisk mat, og denne gangen var intet unntak. Jeg har aldri fått servert en å god og spennende fiskesuppe som den de har her. Havabboren til hovedrett var nydelig, det eneste som kan trekkes litt er oljen som er dandert med de stekte grønnsakene - det kan bli litt i overkant mye, men dette er nok igjen smak og behag og jeg heller mot litt mindre.
Lofoten er perfekt en lørdag i juni med få personer. Generelt er ikke denne restauranten så dyktig i stressede situasjoner når restauranten har et godt belegg, selvom maten likevel alltid er på topp. Lofoten oppleves derfor best som lunsjrestaurant eller tidlig middag og kan da absolutt anbefales!
Grillet laks og uer med eple og oregano
Ble inspirert av Dagbladets Dagens mattips, å grille fisk med eple, og lagde min egen vri.
Til 2-3 personer
250g Laks
250g uer
1 eple
2 vårløk
1 lime
1/2 sitron
frisk oregano
Lag en aluminiumspose, og legg alt inni (lime og sitron skvises over). Legg hele posen på grillen (1 ark aluminiumsfolie i tillegg er å anbefale), og grill under lokk i ca 5 minutter.
mandag 9. juni 2008
Sjokolademuffin med bringebær
Lag muffinsrøre. Fyll halvparten av en form med røre, legg i hele bær (bringebær) og fyll over med røre. Stekes som normalt.
Til denne brukte jeg Toro sjokolademuffins. Blandet ut 1/6 av posen til 1 muffin. Disse er best ferske, og det er så enkelt å bare lage en om gangen.
lørdag 7. juni 2008
Tomat og mozzarella sandwich
torsdag 5. juni 2008
Rødbet og potetsalat
onsdag 4. juni 2008
Sjokolade
Diverse hjemmelaget sjokolade ligger til kjøling. Har selvsagt jukset litt. Utgangspunktet er 70% mørk kokesjokolade som smeltes over vannbad, og fantasien deretter.
Lime-sjokolade
Smeltet sjokolade helles på bakepapir, og raspet limeskall strøs over. Det kan med fordel tas i enda mer limeskall enn vist på bildet, og kanskje også blandes inn i sjokoladen. Denne var fantastisk god og frisk!
Rosépepper-sjokolade
Smeltet sjokolade helles på bakepapir, og rosépepper strøs over. Herlig herlig!
Honning og mandel-sjokolade
Smeltet sjokolade blandes med honning (1 ss honning til 50g sjokolade?). Blanding en helles på bakepapir, og mandler strøs over. Sjokoladen kan bli litt mektig, men har en fantastisk honningsmak. Honningen jeg brukte har en veldig kraftig smak, og mengden kunne kanskje vært redusert. Kanskje jeg forsøker å riste mandlene neste gang.
Kaffe-sjokolade
Smeltet sjokolade blandes med hele kaffebønner, og fordeles bakepapir. Denne var god i små biter. Denne sjokoladen bør fordeles i små konfekter slik at det kun er 1 kaffebønne i hver bit. Kunne bli litt mye kaffe, men bortsett fra det nydelig. Kanksje kaffebønnene burde grovkvernes i en morter før de blandes inn?
Chili-sjokolade
Bland finhakket chili med litt smør (1ts smør) og et par ts vann. Varm i mikrobølgeovn. Vannet fordamper raskt, så dette må tilpasses. Bland ren "chilisaft" med smeltet sjokolade til passelig styrke. Chilibitene kan tilsettes om ønskelig. Det er om å gjøre å få så mye smak fra chilien uten å tilsette for mye væske - jo mer denne kan kokes ned jo bedre. Hell blandingen på bakepapir. Pynt evt med chili (dette gjør jeg primært for å merke sjokoladen -det er ikke alle som setter pris på en herlig sterk chilismak :) ) FANTASTISK! Perfekt mengde chili.
Ingefær-sjokolade
Gjør som beskrevet under chili-sjokolade, men bytt ut chili med raspet ingefær. I denne sjokoladen har jeg blandet inn en del av den raspede ingefæren. Ingefæren har blitt kokt med vannet, neste gang skal jeg prøve med frisk raspet ingefær i tillegg til ingefær-juicen. Nydelig og sterk.
Kanel-sjokolade
Smeltet sjokolade helles på bakepapir, og kanel strøs over. Helt grei. God sjokolade, men ikke fantastisk spennede.
Lime-sjokolade
Smeltet sjokolade helles på bakepapir, og raspet limeskall strøs over. Det kan med fordel tas i enda mer limeskall enn vist på bildet, og kanskje også blandes inn i sjokoladen. Denne var fantastisk god og frisk!
Rosépepper-sjokolade
Smeltet sjokolade helles på bakepapir, og rosépepper strøs over. Herlig herlig!
Honning og mandel-sjokolade
Smeltet sjokolade blandes med honning (1 ss honning til 50g sjokolade?). Blanding en helles på bakepapir, og mandler strøs over. Sjokoladen kan bli litt mektig, men har en fantastisk honningsmak. Honningen jeg brukte har en veldig kraftig smak, og mengden kunne kanskje vært redusert. Kanskje jeg forsøker å riste mandlene neste gang.
Kaffe-sjokolade
Smeltet sjokolade blandes med hele kaffebønner, og fordeles bakepapir. Denne var god i små biter. Denne sjokoladen bør fordeles i små konfekter slik at det kun er 1 kaffebønne i hver bit. Kunne bli litt mye kaffe, men bortsett fra det nydelig. Kanksje kaffebønnene burde grovkvernes i en morter før de blandes inn?
Chili-sjokolade
Bland finhakket chili med litt smør (1ts smør) og et par ts vann. Varm i mikrobølgeovn. Vannet fordamper raskt, så dette må tilpasses. Bland ren "chilisaft" med smeltet sjokolade til passelig styrke. Chilibitene kan tilsettes om ønskelig. Det er om å gjøre å få så mye smak fra chilien uten å tilsette for mye væske - jo mer denne kan kokes ned jo bedre. Hell blandingen på bakepapir. Pynt evt med chili (dette gjør jeg primært for å merke sjokoladen -det er ikke alle som setter pris på en herlig sterk chilismak :) ) FANTASTISK! Perfekt mengde chili.
Ingefær-sjokolade
Gjør som beskrevet under chili-sjokolade, men bytt ut chili med raspet ingefær. I denne sjokoladen har jeg blandet inn en del av den raspede ingefæren. Ingefæren har blitt kokt med vannet, neste gang skal jeg prøve med frisk raspet ingefær i tillegg til ingefær-juicen. Nydelig og sterk.
Kanel-sjokolade
Smeltet sjokolade helles på bakepapir, og kanel strøs over. Helt grei. God sjokolade, men ikke fantastisk spennede.
Kyllingspyd
Skjær kyllingfileter i tykke strimler, og tre disse på grillspyd. Samle alle i en pose, og hell over ønsket marinade.
Legg på aluminiumfolie over grillen.
Serveres f.eks med avokado og appelsinsalat.
Avocado og appelsinsalat
Melon med chili, lime og honning
Tørket Mango og Kiwi
Forsøkte meg på å tørke frukt for første gang. Improviserte med godt moden frukt jeg hadde liggende, skar i tykke skiver (0,5 cm) og la på rist i komfyren. Startet rolig med 50 C, men justerte etter hvert til 60C og varmluft. De ble liggende ca 3 timer (måtte avslutte for kvelden... :) ) De kunne nok ligget noen timer til. De ble gode, ferskt er selvsagt mye bedre, men det er artig å prøve. Det er nå uansett et alternativ dersom man har masse frukt til overs man ikke klarer å spise opp.
Hva er vel mer stilfult enn å kunne servere hjemmelaget tørket frukt som alternativ til chips?
tirsdag 3. juni 2008
Herlige Afrika
Etter tur til Afrika er bagasjen full av masse inspirasjon på nye matretter.
Kveldsdrink og snack på Okawanga-Deltaet
Morgenkaffe med bøffel-flokk
Båtcruise ved Victoria Falls med hvitvin og mango
Abonner på:
Innlegg (Atom)